Workshop 2019

GAIA VERTELT

Aan het begin van de herfst organiseert Gaia-Art een ‘Gaia Vertelt dag.’

Wij, Lydia en Yvonne, verkennen met een groep van maximaal 9 deelnemers PRATEMPO, het kleinschalige natuurgebied van Evert Woud in Drouwenerveen, waar we in de ExpoRuimte enkele van de momenteel 18 Gaia schilderijen die Lydia  vanaf 2010 maakt, kunnen zien en ervaren.

(PraTempo is het Esperanto-woord voor Oertijd).

 

Aan de voet van een uit leem opgetrokken pré-historische hut ligt een natuurlijke tuin met een moerasvijver in wording.

Betreed je de oerhut, dan komt de aardeverbonden stemming van Gaia je tegemoet. Een basale rust, die de hectiek van het haastige moderne leven van je af laat glijden.

Na dit weldadig vertoeven wandelen we door de tuin. We zetten onze voelsprieten uit en ontdekken dat alles met alles verbonden en verweven is. We luisteren, we ervaren.

Terug in de oerhut keren we weer naar binnen en kunnen we naar behoefte expressie geven aan onze waarnemingen (er ligt papier, krijt en schrijfmateriaal). Daarna is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. We laten alles even los en pauzeren.

Na de pauze verzamelen we ons in de expo-ruimte die achter de (in de zomer rijk bebloemde) heuvel ligt. Daar gaan we in dialoog met 4 Gaia-schilderijen. Ieder schilderij nemen we met volle aandacht in ons op. Lydia beschrijft het schilderij waar we bij stilstaan. We wisselen onze ervaringen uit en sluiten af met een door het schilderij geïnspireerd gedicht van Yvonne.

 

Datum: nog niet bekend wss mei

Tijd: van 10.30 - 15.00 uur

Kosten: €50 pp 

Adres: Drouwenerveen (exacte locatie krijgt u na inschrijving)

Info: Lydia 062935016 of  Yvonne 0653250677

Opgave per e-mail: info@tekenmedium.nl

Opgave is definitief na betaling: banknr NL25 INGB0003821952 onder vermelding van gaia vertelt dag, t.n.v. L. van Oort, Kanaal OZ 9-60, 9419TJ Drijber. Nadat de betaling ontvangen is, krijg je een betalingsbevestiging per e-mail toegezonden

 

Meenemen: lunchpakket, makkelijk schoeisel en weerbestendige kleding.

Voor een drankje vooraf, tijdens de pauze en de lunch wordt gezorgd.